Πουλάει ο Καμμένος τα πρώην γραφεία των ΑΝ.ΕΛ.

Πριν από μία εβδομάδα σάς έγραφα ότι ο πρόεδρος της καρδιάς μας, κατά κόσμον Πάνος Καμμένος, αποφάσισε να εγκαταλείψει τα ιστορικά γραφεία των ΑΝ.ΕΛ. επί της Λεωφόρου Συγγρού και να μετακομίσει, κατά πάσα πιθανότητα, σε κάποια πολυτελή γκαρσονιέρα των Αθηνών, αφού πλέον στο κόμμα κυριαρχεί το σύνθημα: «Ολοι οι καλοί χωράνε». Με αφορμή το σχετικό σχόλιο, έσκασε μια είδηση που σχετίζεται με τα γενικότερα επενδυτικά πλάνα που έχει στα σκαριά ο Καμμένος. Σύμφωνα με τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα, εσχάτως έχει αποφασίσει να πουλήσει τα δύο κτίρια που κληρονόμησε μαζί με την αδελφή του από τον πατέρα του. Μάλιστα, εκτιμά ότι τώρα, που γίνεται το μεγάλο μπουμ στην αγορά των ακινήτων, θα καταφέρει να τα πουλήσει και σε καλή τιμή. Βλέπετε, αυτή την περίοδο έχει πολλά έξοδα, αφού «τρώει» τη μία μετά την άλλη «καμπάνα» από τις αγωγές που έχουν κατατεθεί εναντίον του. Α, και μην ξεχάσω ότι βρίσκεται σε εκκρεμότητα και ο φορολογικός έλεγχος για την κληρονομιά και το δάνεια των 6,5 εκατ. ευρώ.

! Για να ξέρετε καλοντυμένος (αυτό είναι το χαρακτηριστικό του) εκδότης έχει αρχίσει να κάνει ό,τι συνήθιζε ο Μένιος Φουρθιώτης το διάστημα που το είχε «δει» μεγαλοεκδότης.

! Μαθαίνω ότι ο Νίκος Κοκλώνης, μετά τις τηλεοπτικές παραγωγές, τα περιοδικά και τα sites, σκέφτεται σοβαρά να επενδύσει και στις εφημερίδες.

Ο Παππάς και η εμπλοκή Αρτεμίου με «Ε» και SYRIZA TV

Μπλεγμένος κανονικά και με τον νόμο στην προσπάθεια του τότε Μαξίμου να αποκτήσει κανάλι πανελλήνιας εμβέλειας είναι ο στενός φίλος του Παππά και ειδικευμένος στη δημιουργία offshore εταιρειών, δικηγόρος Αρτέμης Αρτεμίου. Ανεξάρτητα από τα όσα κατέθεσε για τον συγκεκριμένο ο Καλογρίτσας, υπάρχουν πλείστα στοιχεία, από τα οποία προκύπτει άμεση εμπλοκή του Κύπριου δικηγόρου στα περισσότερα projects για τα οποία ενδιαφέρθηκε ο Παππάς και γενικότερα το σύστημα Τσίπρα. Οπως προκύπτει από σειρά στοιχείων, ο Αρτεμίου ήταν το πρόσωπο για τις δύσκολες αποστολές. Εκτός από το «SYRIZA TV», ενεπλάκη, και μάλιστα άμεσα, στην πώληση του τηλεοπτικού σταθμού «Ε» από τον Φίλιππο Βρυώνη στον Ιβάν Σαββίδη. Πρόκειται για ένα deal που «έκλεισε» μέσα στο γραφείο του τότε υπουργού Επικρατείας, Αλέκου Φλαμπουράρη. Αν και το έχουμε γράψει κατ’ επανάληψη, κανείς δεν έχει μπει στον κόπο να ψάξει περαιτέρω την υπόθεση. Πάντως, πέραν όλων αυτών, τον ρόλο του Αρτεμίου εκτιμώ ότι θα ερευνήσουν και όσοι ψάχνουν (κυρίως οι Αμερικανοί) για τα χρήματα που έφυγαν από τη Βενεζουέλα προς την Ευρώπη.

! Πρώην αρχηγός δεξιού κόμματος έχει αρχίσει να καλοβλέπει την ιδέα να είναι υποψήφιος στις επόμενες βουλευτικές εκλογές με τον ΣΥΡΙΖΑ.

! Μαθαίνω ότι προσφάτως (και μάλιστα σε καφέ του κέντρου) είχαν την ευκαιρία να τα πούν από κοντά οι ΤσίπραςΒαξεβάνης.

! Εκτός από τον Παππά και τον Αρτεμίου, ο Καλογρίτσας διηγείται και κάτι ενδιαφέρουσες ιστορίες στις οποίες πρωταγωνιστεί ο νομικός σύμβουλος του Τσίπρα, Γιάννης Μαντζουράνης.