Πολλά λέγονται και ακόμα περισσότερα γράφονται το τελευταίο χρονικό διάστημα σε σχέση με την επιστροφή του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Ειλικρινά, δεν γνωρίζω τι ακριβώς έχει αποφασίσει να κάνει ο πρώην επίτροπος, ούτε φυσικά πώς σκέφτεται (αν σκέφτεται φυσικά) να τον αξιοποιήσει ο πρωθυπουργός. Απεναντίας, γνωρίζω, και μάλιστα από αξιόπιστη πηγή, ότι προ ημερών υπήρξε συνάντηση μακράς διαρκείας ανάμεσα στον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον τέως επίτροπο της Ελλάδας στην Ε.Ε.

Προφανώς και συζήτησαν διάφορα που σχετίζονται με τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, τη νέα Ευρώπη και, φυσικά, δεν παρέλειψαν να ασχοληθούν και με τα της εσωτερικής πολιτικής. Από το ρεπορτάζ που προσπάθησα να κάνω διαπίστωσα ότι οι δύο άνδρες κατέληξαν σε συμφωνία σχετικά με την αξιοποίηση του Αβραμόπουλου.

Ανακοινώσεις

Μάλιστα, τις επόμενες ημέρες δεν αποκλείεται να υπάρξουν και σχετικές ανακοινώσεις. Πάντως, επειδή προ ημερών είχα την ευκαιρία να συναντήσω τον παλιό υπουργό, οφείλω να ομολογήσω ότι μετά από πολύ καιρό τον είδα σε τόσο χαρούμενη διάθεση.

*Δημοσιεύτηκε στα «ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ» στις 29 Οκτωβρίου 2022.