Το Καρλούτσος Travel φτιάχνει πακέτο για ΗΠΑ

Σε ανύποπτο χρόνο η στήλη είχε γράψει για τη δράση και κυρίως την προσπάθεια που καταβάλλει για να αποδοµήσει τον Αρχιεπίσκοπο Αµερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρο, ο γνωστός στο ευρύ κοινό father Αλεξ Καρλούτσος.

Μάλιστα, εξ όσων έµαθα, έβαλε και τον γιο του, Μιχάλη, να αποστέλλει γράµµατα δεξιά κι αριστερά, µήπως και τροµάξουµε! Φυσικά, χτύπησε λάθος πόρτα, αφού το συναίσθηµα του τρόµου είναι αποκρουστικό προς εµένα. Γι’ αυτό και επέλεξα να συνεχίσω το ρεπορτάζ. Ψάχνοντας, διαπίστωσα ένα βαρύ κλίµα για τον µπαµπά Καρλούτσο, τόσο σε επίπεδο κυβέρνησης όσο και στα υψηλά πλέον αµερικανικά κλιµάκια. Αυτό σηµαίνει ότι η περίοδος που έλυνε και έδενε ανήκει ανεπιστρεπτί στο παρελθόν, αφού µέχρι και οι στενοί συνεργάτες του Μπάιντεν προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις από τον επιφανή παπά. Και σαν να µην έφταναν όλα αυτά, εσχάτως στο Μαξίµου έχει φτάσει µια πληροφορία σύµφωνα µε την οποία ο father Alex, µε αφορµή τις επετειακές εκδηλώσεις (25η Μαρτίου, Εθνική Ηµέρα Εορτασµού της Ελληνικής και Αµερικανικής ∆ηµοκρατίας) που θα πραγµατοποιηθούν στις ΗΠΑ, έχει αρχίσει να προσκαλεί κόσµο από την Ελλάδα, έναντι 30.000 ευρώ το κεφάλι, προκειµένου να πάνε και να δουν από απόσταση χιλιοµέτρου τον Μπάιντεν.

Ενα πολύ µεγάλο (από τα µεγαλύτερα των τελευταίων χρόνων) deal µαθαίνω ότι σχεδόν ολοκληρώνεται τις επόµενες ηµέρες. Αν επιβεβαιωθούν οι σχετικές πληροφορίες, ο σεισµός που θα προκαλέσει θα επηρεάσει µέχρι και τα… media.

Οταν η Κροατία αγοράζει Rafale από τον Εµανουέλ Μακρόν

Μια είδηση που πέρασε στα ψιλά σε επίπεδο Ελλάδος αφορά την ανακοίνωση (στις 23 Φεβρουαρίου) από την πλευρά της Κροατίας ότι απέκτησε και επίσηµα από τη Γαλλία την κυριότητα των έξι πρώτων µαχητικών αεροσκαφών Rafale F3R. Συνολικά η Κροατία θα παραλάβει 12 αεροσκάφη. Το γεγονός έλαβε χώρα πέντε µήνες µετά την επίσηµη παράδοση στην Κροατία του πρώτου Rafale F3R, στις αρχές Οκτωβρίου του 2023. Για τους υποψιασµένους, η συγκεκριµένη εξέλιξη είναι άµεσα συνδεδεµένη µε τις µελλοντικές εξελίξεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης. Ως γνωστόν, εκτός από τον δικό µας Κυριάκο Μητσοτάκη, ένα από τα πρόσωπα που «παίζουν» δυνατά για µια θέση στην επόµενη µέρα της Ευρώπης είναι και ο Κροάτης πρωθυπουργός, Αντρέι Πλένκοβιτς. Το γεγονός λοιπόν ότι τέσσερις µήνες πριν από τις ευρωεκλογές αποφασίζει να «ψωνίσει» αεροπλάνα από τη Γαλλία του Εµανουέλ Μακρόν εκ των πραγµάτων συνδέεται µε τα µελλούµενα. Με απλά λόγια, ο Πλένκοβιτς επιδιώκει να έχει καλές σχέσεις µε την ισχυρότερη σε επίπεδο Ε.Ε. δύναµη, επενδύοντας στη στήριξη Μακρόν, εφόσον τεθεί θέµα ανάληψης θέσης από τον ίδιο.

Ενδιαφέρει... Ενα πρόσωπο-έκπληξη µαθαίνω ότι αναµένεται να δώσει το «παρών» στο επετειακό Συνέδριο της Ν.∆., που θα πραγµατοποιηθεί µε αφορµή τα πενήντα χρόνια από την ίδρυση του κόµµατος.

Η Ούρσουλα «καίει» τον Μαργαρίτη Σχοινά

Αποτελεί πλέον κοινό µυστικό στα πολιτικοδηµοσιογραφικά γραφεία η πρόθεση του επιτρόπου Μαργαρίτη Σχοινά να διεκδικήσει από τον πρόεδρο Μητσοτάκη την ανανέωση της θητείας του. Προς την κατεύθυνση αυτή, έχει (ήδη) ξεκινήσει το σχετικό lobbying, στοχεύοντας σε ένα πρόωρο «ναι» από το Μέγαρο Μαξίµου. Στο πλαίσιο αυτό, έχει ζητήσει και τη βοήθεια φίλων του επιχειρηµατιών που συνδέονται έµµεσα ή άµεσα µε την κεντρική κυβέρνηση. Με βάση τα όσα φτάνουν στ’ αυτιά µου, ο πρωθυπουργός έχει δώσει µια χλιαρή δέσµευση προς τον Ελληνα επίτροπο, περιµένοντας να δει πώς θα διαµορφωθεί το σκηνικό σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ενωσης την εποµένη των ευρωεκλογών. Για να γίνουµε πιο συγκεκριµένοι, η ανανέωση της θητείας Σχοινά είναι άµεσα συνδεδεµένη µε το πολιτικό µέλλον της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. Αν παραµείνει πρόεδρος της Κοµισιόν, τότε κατά πάσα πιθανότητα θα υλοποιηθεί η χλιαρή δέσµευση Μητσοτάκη. Γιατί στο άλλο ενδεχόµενο, που θα κριθεί σκόπιµο να αλλάξει η πρόταση του ΕΛΚ, αντιλαµβάνεστε ότι θα αλλάξουν άρδην και οι όποιοι σχεδιασµοί έχουν γίνει για τους επιτρόπους.

Αξίζει... Κάτι µου λέει ότι ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος σε συνεννόηση µε τον άλλο πρόεδρο Κώστα Καραµανλή σκέφτονται σοβαρά να απέχουν από κάθε επετειακή εκδήλωση, εξετάζοντας παράλληλα µια δική τους γιορτή.


Καλημέρα

- Και επειδή ασχολήθηκα εκ νέου µε τον παπά Καρλούτσο, να σας πω ότι τα όσα λέει και κάνει εντός Ελλάδος έχουν αρχίσει να ενοχλούν τα ψηλά σκαλοπάτια της ελληνικής κυβέρνησης. Απολύτως λογική η ενόχληση, αφού δεν είναι δυνατόν ούτε ως πλάκα να κυκλοφορεί η φήµη ότι, για να πάει κανείς στον Λευκό Οίκο, στο γνωστό πανηγυράκι, απαιτείται να δώσει 30.000.

- Σε σχέση, τώρα, µε την παλιότερη προσπάθεια που έγινε να αποδοµηθεί ο Αµερικής, κ.κ. Ελπιδοφόρος, να σας πω ότι εξ όσων πληροφορούµαι έπεσε στο απόλυτο κενό. Βλέπετε, ακόµα και οι πλέον αδαείς κατάλαβαν ότι τα κοινά παραµύθια του father Alex και του εκδότη ∆ιαµατάρη ήταν άντε για τον ∆αµασκηνό στην Αγία Τριάδα, στο Ακρωτήρι των Χανίων.

- Ενοχληµένος, και µάλιστα σφόδρα, για την αποποµπή του από το «γαλάζιο» ευρωψηφοδέλτιο εµφανίζεται ο απερχόµενος ευρωβουλευτής Θοδωρής Ζαγοράκης, θεωρώντας ότι η απουσία από τα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου θα επιφέρει µια κάποια ορφάνια. Ετσι, λοιπόν, αποφάσισε να ξεκινήσει να συζητά µε τον Νίκο Ανδρουλάκη το ενδεχόµενο της µεταγραφής του στο ΠΑΣΟΚ. Υποθέτω ότι η όλη συζήτηση θα γίνεται µε άκρως πολιτικά κριτήρια…

- Με την ευκαιρία, να σας πω ότι κάπου πήρε τ’ αυτί µου πως κάποιοι φίλοι του Ζαγοράκη έλεγαν ότι, «αν δεν του κάτσει µε το ΠΑΣΟΚ, θα πάει µε τον Βελόπουλο». Αν δεν το καταλάβατε, σε κάθε περίπτωση, ο παλιός ποδοσφαιριστής θα είναι υποψήφιος, ακόµα κι αν αναγκαστεί να κατέβει µόνος του.

- Στην Περιφέρεια ∆υτικής Μακεδονίας ένας καφετζής διαδίδει δεξιά κι αριστερά ότι έχει εξασφαλίσει, έπειτα από µεσολάβηση ανθρώπων της Περιφέρειας, την ένταξή του σε ένα µεγάλο πρόγραµµα ΕΣΠΑ. Επειδή µιλάµε για τον απόλυτο παραµυθατζή, είµαι σίγουρος ότι οι υπηρεσίες θα ελέγξουν τη φερεγγυότητα του ανδρός, εκτός από όλα τα υπόλοιπα που προβλέπονται από τον νόµο.