Όλοι συνεχίζουν να δηλώνουν σοκαρισμένοι μόλις έρχονται στη δημοσιότητα, συνήθως έπειτα από συλλήψεις από την Αστυνομία, υποθέσεις βιασμών ή κακοποίησης ανηλίκων.

Μέσα στο ίδιο περίπου 24ωρο αποκαλύφθηκαν περιστατικά όπως της εκπόρνευσης της 14χρονης που φιλοξενείτο σε «στέγη» πρόνοιας στη Νέα Σμύρνη ή των σχέσεων ενός ακόμη προπονητή με αθλήτριες-μαθήτριές του. Ιστορίες με βιασμούς ανηλίκων από το συγγενικό τους περιβάλλον, οικογενειακή βία, ανθρωποκτονίες. Πάντα η ίδια έκπληξη, το σοκ και ο αποτροπιασμός συνοδεύουν τις σχετικές ανακοινώσεις συνήθως από την Αστυνομία και τις εισαγγελικές Αρχές. Μάλιστα σε μια άσκηση πολιτικής ορθότητας, άλλη μια στη σειρά, χαρακτηρίσθηκαν οι ερωτικές σχέσεις ενήλικα με ανήλικο «βιασμός», χωρίς να αναφέρονται πλέον οι έννοιες της σεξουαλικής αποπλάνησης ή εκμετάλλευσης, που είναι πιο σαφείς. Αλλά μια κοινωνία με ηθική «α λα καρτ» την ενδιαφέρουν στον δημόσιο προβληματισμό οι χαρακτηρισμοί και όχι η ουσία.

Η ίδια συζήτηση έγινε επί μακρόν και για τον ορισμό «γυναικοκτονία» αντί για τη γενική κατηγορία «ανθρωποκτονία». Όλα αυτά τα προσχηματικά έχουν ενδιαφέρον, αλλά τελικά καλύπτουν τη «μεγάλη αλήθεια». Λειτουργούν ως ένα συλλογικό άλλοθι. Τα παιδιά ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, είναι κατάκτηση το κίνημα me too, οι γυναίκες αντιστέκονται στην «πατριαρχία» που αποτελεί βαρβαρισμό. Όχι μόνον αυτοί που εξωθούν στην πορνεία, αλλά και αυτοί που έχουν σχέση με ανήλικα ανήκουν σε μια ειδική κατηγορία εγκληματιών, με αποτρόπαια βίτσια και ούτως καθεξής. Η δε συζήτηση εκτρέπεται συνήθως σε πολιτική ή για το ότι η Αστυνομία δεν είναι παντού για να προλάβει αυτά τα εγκλήματα. Ακόμη και αν, συνήθως, εξελίσσονται μέσα στην κουζίνα ή την κρεβατοκάμαρα του καθενός.

Ποια είναι η πραγματικότητα; Η ελληνική κοινωνία βρίσκεται σε βαθιά σήψη. Έχοντας εγκαταλείψει τις έννοιες της ηθικής, των ιδεών και των «πιστεύω», κυλιέται στις λάσπες των πορνο-σάιτ, όπου όλα επιτρέπονται. Οι βιαστές είναι συνήθως άνθρωποι της «διπλανής πόρτας». Η αμφισβήτηση των οικογενειακών αξιών, των ηθών και των εθίμων, του Θεού και του ιδεαλισμού οδήγησε τους Έλληνες στον απόλυτο ξεπεσμό και τον κυρίαρχο μηδενισμό. Όπως διαφαίνεται και από τη δομική και διάσπαρτη διαφθορά στην καθημερινότητα, το μόνο που έχουν στο μυαλό τους είναι η κερδοσκοπία με κάθε τρόπο και μέσο και η κιτς αυτοπροβολή τους. Οι εξαιρέσεις δεν ανατρέπουν τα δεδομένα του κανόνα.

Καληνύχτα και καλή τύχη λοιπόν…

Δημοσιεύτηκε στην ΑΠΟΓΕΥΜΑΤΙΝΗ της Κυριακής