Σε εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας προκειμένου να φτάσει στα ίχνη του ανθρώπου που οργάνωσε την επίθεση κατά των αστυνομικών δυνάμεων στον αγώνα  βόλεϊ μεταξύ Ολυμπιακού και Παναθηναϊκού για το Λιγκ Καπ την περασμένη εβδομάδα στο γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη.

Γνωστός στους κύκλους των οπαδών είναι ο 18χρονος που κατηγορείται ότι πέταξε την ναυτική φωτοβολίδα στον 31χρονο αστυνομικό, οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ, ο 18χρονος πριν τον αγώνα βόλεϊ στου Ρέντη είχε δεχθεί μηνύματα από διαδικτυακή ομάδα που τον παρότρυναν να βρίσκεται στο γήπεδο καθώς «κάτι θα γίνει».

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έρχονται στη δημοσιότητα, αποδεικνύεται ότι τα 100 άτομα που πήγαν στο γήπεδο είχαν προγραμματίσει να κάνουν επεισόδια, κάτι που ήταν σε γνώση της αστυνομίας.

O 18χρονος κατηγορείται για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οι πράξεις είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Συγγνώμη ζητάει ο 18χρονος - Δεν ξέρει αν ήταν η δική του φωτοβολίδα που χτύπησε τον αστυνομικό


Συνεχίζονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τους καθοδηγητές των επεισοδίων στου Ρέντη

O 18χρονος, που πήρε προθεσμία να απολογηθεί την Πέμπτη, στην ομολογία του περιέγραψε μεταξύ άλλων πώς οι επικεφαλής των οπαδών τούς έδωσαν εντολή να βγουν από το γήπεδο και να επιτεθούν στα ΜΑΤ, πώς τους εξόπλισαν με πολεμοφόδια και πώς εξήγησαν στον ίδιο τον τρόπο που έπρεπε να εκτοξεύσει τη φωτοβολίδα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αποκλείεται τις επόμενες ώρες να εκδοθούν εντάλματα σύλληψης και για άλλα άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση του αιματηρού τραυματισμού του αστυνομικού, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο της Νίκαιας.

Ο φερόμενος ως καθοδηγητής είναι ηλικίας 35-40 ετών, ψηλός και αδύνατος, ήταν αυτός που μοίρασε τα φονικά πολεμοφόδια στους οπαδούς. Ο άνδρας ηλικίας 35-40 ετών, που φορούσε κουκούλα full-face, σύμφωνα με την κατάθεση του κατηγορουμένου, τους κάλεσε να βγουν από το γήπεδο για να τους δώσει πολεμοφόδια και να επιτεθούν στις αστυνομικές δυνάμεις. 

Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχει ένας στενός πυρήνας πέντε ατόμων μέσα στους οποίους βρίσκεται και ο καθοδηγητής. Οι αναζητήσεις της Αστυνομίας γίνονται και για τουλάχιστον τρία-τέσσερα άτομα που φαίνεται πως επίσης είχαν ρόλο «καθοδηγητών» στην οργάνωση της επίθεσης.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Θέμα χρόνου ο εντοπισμός του "καθοδηγητή" - Άτομο ηλικίας 30-35, που φορούσε full face - Έρχονται νέες συλλήψεις

Σημειώνεται πως ο 18χρονος, που ήταν ανάμεσα στους 424 προσαχθέντες μετά τα επεισόδια στου Ρέντη, συνελήφθη το πρωί της Κυριακής και ομολόγησε ότι αυτός ήταν που έριξε τη ναυτική φωτοβολίδα, η οποία πέτυχε τον άτυχο 31χρονο αστυνομικό.

Ο αστυνομικός έκτοτε δίνει μάχη να κρατηθεί στη ζωή στη ΜΕΘ του Γενικού Κρατικού της Νίκαιας.


Οι «καθοδηγητές»

Στο στόχαστρο της Αστυνομίας μπαίνουν οι λεγόμενοι «καθοδηγητές», εκείνοι που φέρονται να έδωσαν την εντολή για την επίθεση.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται πέντε «καθοδηγητές» οι οποίοι είχαν προσχεδιάσει και οργανώσει την επίθεση εναντίον των αστυνομικών δυνάμεων. Ο ένας από αυτούς, κατά τις ίδιες πληροφορίες, είναι νεαρός σε ηλικία, έως 25 ετών, σεσημασμένος για υποθέσεις αθλητικής βίας και άλλα αδικήματα του Ποινικού Κώδικα.

Ήταν αυτός που έδωσε την εντολή να βγουν από το γήπεδο και με τη βοήθεια των άλλων τεσσάρων οργανωμένων οπαδών προμήθευσε τους χούλιγκαν με Μολότοφ, ναυτικές φωτοβολίδες, κροτίδες και ρόπαλα.

Σύντομα αναμένεται να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης εις βάρος του.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι ταραξίες γνώριζαν από τις προηγούμενες ώρες για την επίθεση σε διμοιρία των ΜΑΤ, καθώς φαίνεται να είχαν ανταλλάξει μηνύματα μεταξύ τους ώστε να πάνε οργανωμένοι στο γήπεδο, φορώντας δηλαδή μαύρα ρούχα, κουκούλες και μάσκες.

Υπάρχουν τουλάχιστον δύο μαρτυρικές καταθέσεις που κατονομάζουν τον 18χρονο ως τον δράστη της επίθεσης εις βάρος του αστυνομικού.

Το Τμήμα Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας είχε βίντεο από τη στιγμή του τραυματισμού του αστυνομικού, αλλά ο οπαδός που εκτόξευσε τη ναυτική φωτοβολίδα είχε καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και δεν μπόρεσαν να τον ταυτοποιήσουν.

Το βράδυ του Σαββάτου κατέθεσαν οι δύο νεαροί που συμμετείχαν στα επεισόδια και τον κατονόμασαν. Ο 18χρονος ομολόγησε και έδωσε σημαντικά στοιχεία στις Αρχές.

Διαβάστε ακόμα: Επεισόδια στου Ρέντη: Προσχεδιασμένη η δολοφονική επίθεση - Σύλληψη του 18χρονου δράστη σε χρόνο-ρεκόρ - Αναζητείται ο «καθοδηγητής» των χούλιγκαν