Παρά τη μεγάλη νίκη που σημείωσε την προηγούμενη Κυριακή ο Στέφανος Κασσελάκης στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη του νέου αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ, η εικόνα που έχει σήμερα το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι μία από τα ίδια. Οσοι διαφωνούν με την εκλογή του ξεκίνησαν με το καλημέρα την επιχείρηση αποδόμησής του, με χαρακτηρισμούς που ούτε οι πολιτικοί αντίπαλοί του δεν θα έλεγαν. «Μπέπε Γκρίλο», «Ντόναλντ Τραμπ», «κερασάκι στην τούρτα» είναι μερικοί από αυτούς.

Και, πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πώς η πλευρά Κασσελάκη μπορεί να καθίσει στο ίδιο τραπέζι και να συζητήσει με όσους τον αμφισβητούν τόσο έντονα.

Διαβάστε ακόμα: ΣΥΡΙΖΑ: Τα βήματα Κασσελάκη για τον πλήρη έλεγχο του κόμματος και τα στελέχη της στενής ομάδας που τον στηρίζουν

Στέφανος Κασσελάκης: Εχθροί και φίλοι

Ο ίδιος παρακολουθεί χωρίς να σχολιάζει τα όσα συμβαίνουν, καθώς, όπως φαίνεται, δεν θέλει να κάνει ακόμα ένα διαδικαστικό λάθος, όπως έκανε όταν αντικατέστησε κάποια στελέχη σε όργανα του κόμματος χωρίς να έχει ειδοποιήσει τους άμεσα ενδιαφερόμενους.

Πολλοί ωστόσο στην Κουμουνδούρου υποστηρίζουν ότι ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος δεν έχει συναισθηματικούς δεσμούς με τους επικριτές του, δεν θα διστάσει, όταν αυτός θεωρήσει ότι έφτασε η ώρα, να στείλει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο -με ό,τι αυτό σημαίνει- τα στελέχη που του επιτίθενται. Η «Απογευματινή» έκανε μια πρώτη καταγραφή του ποιοι βρίσκονται δίπλα αλλά και απέναντι στον Στέφανο Κασσελάκη σε αυτή τη δύσκολη προσαρμογή του.

Ο διευθυντής του Στέφανου Κασσελάκη

Ο διευθυντής του πολιτικού του γραφείου, Μανώλης Καπνισάκης, ο οποίος υπήρξε και ο δικηγόρος της οικογένειας Κασσελάκη όταν είχε τη δικαστική εμπλοκή, είναι ο άνθρωπος της απολύτου εμπιστοσύνης του νέου προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τον γνωρίζω από 14 ετών και συζητούσα μαζί του όσο διάστημα ήταν στην Αμερική. Ημουν ο άνθρωπος που στήριξα τον πατέρα του και την οικογένειά του για τις συνέπειες που υπέστησαν από το παραδικαστικό κύκλωμα», έχει δηλώσει ο Μανώλης Καπνισάκης λίγες ημέρες πριν από τις εσωκομματικές εκλογές του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο γνωστός δικηγόρος είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ και λέγεται ότι ήταν και το πρόσωπο που βρέθηκε στην πρώτη συνάντηση που είχε ο Στέφανος Κασσελάκης με τον Αλέξη Τσίπρα, όταν αποφασίστηκε ο άγνωστος μέχρι τότε επιχειρηματίας της Ομογένειας να ενταχθεί στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Κουμουνδούρου στις πρόσφατες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε ακόμα: Μανώλης Καπνισάκης: Ο διευθυντής του γραφείου του Στέφανου Κασσελάκη, δικηγόρος και παλιός συνεργάτης του Πολάκη


Ο Σωκράτης Φάμελλος

Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος, είναι ο άνθρωπος που τον καθοδηγεί σε κάθε του βήμα. Κάθε πρωί γύρω στις 9 πίνουν τον πρώτο τους καφέ και στη συνέχεια ο κ. Φάμελλος ξεκινάει το «φροντιστήριο» για τα θέματα που τρέχουν στη Βουλή.

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ξεχωρίσει τον Σωκράτη Φάμελλο από την πρώτη στιγμή που αποφάσισε να ασχοληθεί πιο ενεργά με την πολιτική. Του είχαν κάνει εντύπωση τα καλά λόγια που άκουγε από όλους γύρω του για το έργο και την παρουσία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Οι πληροφορίες λένε ότι την παραμονή του Σωκράτη Φάμελλου στη θέση του προέδρου της Κ.Ο. υποστήριξε από την πρώτη στιγμή και ο Νίκος Παππάς, θεωρώντας ότι ήταν η καλύτερη επιλογή. Να θυμίσουμε πάντως ότι η αρχική σκέψη του Στέφανου Κασσελάκη ήταν να τοποθετηθεί σε αυτή τη θέση η Εφη Αχτσιόγλου.
 

Πολύ κοντά ο Αποστολάκης

Ο ναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης είναι επίσης από τους ανθρώπους που βρίσκονται πολύ κοντά στον νέο πρόεδρο. Η σχέση των δύο ανδρών ξεκίνησε μέσα στην προεκλογική περίοδο για τις εθνικές εκλογές, καθώς η Κουμουνδούρου είχε αναθέσει σε αυτό το δίδυμο να γυρίσει όλη την Ελλάδα. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης πολύ πριν θέσει υποψηφιότητα ο Στέφανος Κασσελάκης στη διαδικασία εκλογής του νέου προέδρου μιλούσε για αυτόν με τα καλύτερα λόγια.

«Φιλότιμος», «καλό παιδί», «δοτικός», με «γνώσεις και ενθουσιασμό» ήταν κάποιοι από τους χαρακτηρισμούς που απηύθυνε ο βουλευτής Επικρατείας για τον εξ Αμερικής προερχόμενο πολιτευτή. Οι δύο τους διατήρησαν καλή σχέση και μετά τις εκλογές. Λέγεται μάλιστα ότι ο κ. Αποστολάκης ήταν από τους πρώτους που ο Στέφανος Κασσελάκης εμπιστεύτηκε τις φιλοδοξίες του για την πολιτική. Εξάλλου, ο ναύαρχος για χάρη του εγκατέλειψε το στρατόπεδο της Εφης Αχτσιόγλου, για να συστρατευθεί με αυτόν.

Στέφανος Κασσελάκης: Οι απέναντι

Η Εφη Αχτσιόγλου δεν βρίσκεται ούτε απέναντι, αλλά ούτε και δίπλα στον νέο πρόεδρο. Η βασική αντίπαλός του στην κούρσα διαδοχής εμφανίζεται να κρατάει αποστάσεις από όλες τις πλευρές. Και από αυτούς που σήμερα εμφανίζονται να επιτίθενται με σφοδρότητα εναντίον του νέου προέδρου, αλλά και από τον Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος της πρότεινε να αναλάβει όποιο πόστο ήθελε, αλλά αυτή αρνήθηκε.

Η βουλευτής του Δυτικού Τομέα εμφανίζεται κουρασμένη, αλλά και απογοητευμένη, καθώς από φαβορί της διαδικασίας κατέληξε να κόβει δεύτερη το νήμα. Οσοι τη γνωρίζουν καλά λένε ότι η Εφη Αχτσιόγλου δεν θα αντιπαρατεθεί δημοσίως με τον νέο πρόεδρο - άλλωστε δεν το έκανε ποτέ-, αλλά ό,τι έχει να πει θα το πει μέσα στα όργανα όταν χρειάζεται.

Διαβάστε ακόμα: Η κουρασμένη Αχτσιόγλου και ο ''πόλεμος'' διαρκείας ενάντια στον Κασσελάκη - Εύκολο το έργο του νέου προέδρου για διαγραφές

Επιθέσεις

Ο επικεφαλής της «Ομπρέλας», Ευκλείδης Τσακαλώτος, έδειξε από την πρώτη στιγμή τις προθέσεις του. Το βράδυ της προηγούμενης Κυριακής με ανάρτησή του μίλησε μόνο για το διακύβευμα της Αριστεράς, λέγοντας μάλιστα «συνεχίζουμε», χωρίς να συγχαρεί τον νέο πρόεδρο.

Από τη Δευτέρα το πρωί τα στελέχη της «Ομπρέλας» ξεκίνησαν το ένα μετά το άλλο να επιτίθενται στον Στέφανο Κασσελάκη. Την αρχή έκανε ο Γιώργος Σταθάκης, ο οποίος χαρακτήρισε τον νέο πρόεδρο «Μπέπε Γκρίλο», και ακολούθησαν ο Νίκος Φίλης και ο Πάνος Σκουρλέτης. Ο ένας τον χαρακτήρισε Τραμπ της Ελλάδας και ο άλλος «κερασάκι στην τούρτα» στα σχέδια κάποιων για την αποδόμηση της Αριστεράς. Ακολούθησε ο Νίκος Βρούτσης και μετά τα εκατοντάδες στελέχη που πρόσκεινται στην «Ομπρέλα», με αναρτήσεις τους στο Διαδίκτυο. Η τακτική της εσωκομματικής αντιπολίτευσης είναι καθημερινά κάποιο στέλεχος της «Ομπρέλας» να επιτίθεται εναντίον του νέου προέδρου, προκειμένου να αποδομηθεί η προσωπικότητά του.
 
 Δημοσιεύθηκε στην Απογευματινή