Ολοκαυτωμάτων το ανάγνωσμα, και το αλτσχάιμερ που χαρακτηρίζει διεθνείς οργανισμούς, και ιδιαίτερα τον ΟΗΕ, αποκρύπτει συστηματικά τα διαχρονικά αυτά εγκλήματα εναντίων της ανθρωπότητας. Αναγνωρίζει εκείνα που του  επιβάλουν οι ισχυροί του χρήματος και των εκάστοτε εξουσιών, και αποσιωπά γενοκτονίες ολόκληρων λαών. Μόνο και μόνο γιατί δεν έχουν την δύναμη να τις υπερασπιστούν. Από την πλευρά μας, είναι υποχρέωσή μας να σας ενημερώσουμε γι’αυτήν την αδιανόητη ύβρη. Γενοκτονιών ούν το ιστόρημα, και στο σημερινό δεύτερο μέρος αποκαλύπτουμε ότι ... 


Δεν αναγνωρίστηκαν τα ολοκαυτώματα του Μάο-Τσε-Τούγκ και του Κιμ-ιλ-Σα

Όπως και την γενοκτονία Κινεζικών πληθυσμών από τον Μάο Τσε Τουνγκ. Όπου, την πρώτη 30ετία της επιβολής του κομμουνιστικού καθεστώτος, εξοντώθηκαν πάνω από 90 εκατομμύρια αθώοι και αντιφρονούντες. Στην γειτονική Βόρειο Κορέα, τουλάχιστον 12 εκατομμύρια Βορειοκορεάτες καταφύγαν στη Νότιο Κορέα για να γλυτώσουν την ομαδική σφαγή που είχε προγραμματιστεί γι αυτούς, ο Κιμ-ιλ-Σα. 


Γενοκτονίες των Χούτι, Τούτου, Ροδεσιανών, Σομαλών και Σουδανών 

Γενοκτονίας λοιπόν το ανάγνωσμα ο 20ος αιώνας, και δεν έχει ούτε αρχή ούτε τέλος. Μόνον στην Αφρική δρομολογήθηκαν πέντε ειδών γενοκτονίες, µε πρώτη και βαρύτερη σε τίµηµα απ’όλες, την γενοκτονία του λαού των Ίμπος στην Νιγηρία. Εκεί, πάνω από 3 εκατομμύρια δολοφονήθηκαν από μουσουλμανικές εξτρεµιστικές οργανώσεις. Έπειτα έχουμε την απίστευτη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου, τόσο στο Κονγκό όσο και την Βόρεια Ανγκόλα. Πάνω από 3,5 εκατομμύρια υπολογίζονται οι νεκροί των Χούτου, θύματα του δεκάχρονου εμφύλιου. Προηγήθηκε η γενοκτονία των εθνικιστικών δυνάμεων από τους κομμουνιστές αντάρτες τόσο της Ανγκόλας ὁσο και της Μοζαμβίκης. Εδώ δεν πρέπει να παραγνωρίσουμε τον φοβερό εμφύλιο που ξέσπασε στην πρώην Ροδεσία και νυν Ζιμπάμπουε και ο οποίος, µέσα σε µια 15ετία, εστοίχισε 1,5 εκατομμύριο νεκρούς. Τέλος, ακόµα ταλαιπωρείται η αφρικανική ήπειρος από τους εμφύλιους στο Σουδάν και στη Σομαλία. Εμφύλιοι με χαρακτήρα εδώ φυλετικό, Μασάϊ από την µια μεριά, διάφορα αφρικανικά φύλα από την άλλη, που μέχρι τώρα έχουν στοιχίσει 2,5 εκατομμύρια νεκρούς. Η ίδια κατάσταση και στις φυλές της Λιβύης και της Τυνησίας, όπου εκεί, οι ακήρυχτοι εμφύλιοι βαστάνε εδώ και 35 χρόνια. 


Ολοκαύτωμα η εξόντωση του Εβραϊκού λαού 

Τέλος, γενοκτονία µε την έννοια του ολοκαυτώματος, η εξόντωση του εβραϊκού λαού από το καθεστώς του Χίτλερ. Μια γενοκτονία που άλλοι την ανεβάζουν στα 6 εκατομμύρια νεκρούς, άλλοι στα 3, και άλλοι στο 1,5 εκατομμύριο. Η διαφορά εδώ από τις άλλες γενοκτονίες είναι ὁτι οι άλλες γενοκτονίες ήταν αποτέλεσμα σκληρής αμϕισβήτησης της εξουσίας, είτε δογματική-ολοκληρωτική συμπεριφορά οπαδών εναντίων πληθυσμών οι οποίοι ηρνούντο να αποδεχθούν το δόγμα, ή είχε και φυλετικό χαρακτήρα. 


Διωγμοί κι εξόντωση Παλαιστινίων, Σέρβων και Βόσνιων

Παράλληλα, καταγράφεται γενοκτονία από πλευράς Ισραηλιτών εναντίον Παλαιστινίων, η οποία στα 35 χρόνια των συρράξεων, οδήγησε εκτός Παλαιστίνης 2,5 εκατομμύρια ανθρώπους στην προφυγιά, και πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς. Αυτό ακριβώς το κύμα των γενοκτονιών συνεχίστητε και στο τελευταίο τέταρτο του αιώνα, ιδιαίτερα στην μαρτυρική Γιουγκοσλαβία όπου, προηγήθηκε, από πλευράς Κροάτων, η φυσική εξόντωση των Σέρβων, και από πλευράς Σέρβων, η φυσική εξόντωση των Μουσουλμάνων της Βοσνίας. Την ίδια γενοκτονική συμπεριφορά θα δούμε από πλευράς Αλβανών εναντίων Σέρβων στο πολύπαθο Κοσυφοπέδιο. 


Διαρκής ύβρις για το ανθρώπινο γένος

Τέλος, πρόσφατα παρατηρούμε φαινόμενα γενοκτονιών σε ολόκληρη την Βόρειο Αφρική κατά την διάρκεια των επαναστάσεων στην Λιβύη, και ιδιαίτερα στην Αίγυπτο, καθώς εξοντώνονται οι χριστιανικοί πληθυσμοί και των δύο χωρών. Τέλος στην Συρία βλέπουμε μια ακόμα εμφύλια σύρραξη µε γενοκτονικές τάσεις μεταξύ Μουσουλμάνων, Κούρδων, Τουρκογενών, και Αλεβίδων, με θύματα τις χριστιανικές μειονότητες. Ίδια κατάσταση στο Θιβέτ κατα την δεκαετία του ‘60, όπου, εν μια νυκτί και µη υπαρχούσης αντιστάσεως, οι Κινέζοι εισήλθαν και κατέλαβαν το κράτος του θεού. Η Κινεζική εισβολή στοίχισε περίπου 2 εκατομμύρια νεκρούς.

Στις γενοκτονίες του 20ού αιώνα, δεν πρέπει να ξεχνάμε τους Κούρδους, οι οποίοι συστηματικά εξοντώνονται από τους   Τούρκους. Ούτε ότι η επιδρομή του Σαντάμ Χουσεϊν στο Κουρδιστάν στοίχισε την ζωή σε 350.000 Κούρδους. Επίκαιρη λοιπόν, όσο καμία άλλη επέτειος, η επέτειος των ολοκαυτωμάτων, η επέτειος των γενοκτονιών, οι οποίες, από αρχαιοτάτων χρόνων αποτελούν µια διαχρονική εντροπία, µια διαρκή ύβρη για το ανθρώπινο γένος.