Αν και είναι νωρίς να ξεκινήσει η σχετική συζήτηση, δεδομένης της βούλησης του πρωθυπουργού για εξάντληση της τετραετίας, είναι αλήθεια ότι στο παρασκήνιο δίνουν και παίρνουν τα σενάρια που συνδέονται ακόμα και με την κατάρτιση των «γαλάζιων» ψηφοδελτίων.

Ο επί χρόνια στενός συνεργάτης του Μητσοτάκη Θανάσης Νέζης γίνεται αποδέκτης (πολλών) αιτημάτων από κομματικά στελέχη, ανθρώπους της Αυτοδιοίκησης, επιχειρηματίες και γενικώς πρόσωπα με ευρύτερη κοινωνική αποδοχή, που εκδηλώνουν ενδιαφέρον να συμμετάσχουν στα ψηφοδέλτια του κυβερνώντος κόμματος ανά την επικράτεια.

Σχεδόν ταυτόχρονα με την προετοιμασία που κάνει σε επίπεδο κόμματος (κυρίως) ο Νέζης, μαθαίνω ότι ο πρόεδρος Κυριάκος έχει αρχίσει να λέει ότι κανείς (μα κανείς) δεν πρόκειται να είναι για δεύτερη φορά υποψήφιος στο Επικρατείας από όσους εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές. Απολύτως λογικό.

Αλλωστε, αυτό αποτελεί έναν άγραφο νόμο (συνολικά) για τα κόμματα. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όσοι εκ των Πικραμμένου, Γιαννάκου, Γεραπετρίτη, Θεοδωρικάκου και Ταραντίλη φιλοδοξούν να συμμετέχουν και στην επόμενη Βουλή θα πρέπει να επιλέξουν (εκλογική) περιφέρεια.

∆υσκολεύουν τα πράγµατα για τον Παππά

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται στη Δικαιοσύνη (και συγκεκριμένα σε επίπεδο Αρείου Πάγου) η προανακριτική διαδικασία που σχετίζεται με τον πρώην υπουργό Νίκο Παππά και τις παρεμβάσεις που φέρεται να έχει κάνει σε παρασκηνιακό επίπεδο την περίοδο του πρώτου διαγωνισμού για τη χορήγηση των τηλεοπτικών αδειών.

Οπως προκύπτει από τις εξελίξεις, οι έχοντες την ευθύνη της ανάκρισης έκριναν σκόπιμο να διευρύνουν τον κατάλογο των μαρτύρων σε σχέση με εκείνον που είχε καταρτιστεί από την Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής.

Στο πλαίσιο αυτό, την Τετάρτη κατέθεσαν ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος του Alpha, την περίοδο της ιδιοκτησίας Κοντομηνά, Δημήτρης Φουρλεμάδης.

Ο λόγος της κλήσης των δύο έχει να κάνει με την παραδοχή από την πλευρά Καλογρίτσα ότι ο τότε υπουργός Επικρατείας είχε παρέμβει προκειμένου να υπάρξει επαφή του «κόκκινου» καναλάρχη με τους Μαρινάκη - Κοντομηνά, προκειμένου να τον βοηθήσουν να εξασφαλίσει τα χρήματα που απαιτούνταν για την καταβολή της πρώτης δόσης για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας.

Οι καταθέσεις θα συνεχιστούν και όσοι γνωρίζουν εκτιμούν ότι τα πράγματα θα δυσκολέψουν πολύ περισσότερο για τον Παππά σε σχέση με τα όσα συνέβησαν στην Προανακριτική.