Απόβαση στην Χίο έκαναν την Πέμπτη οι άνθρωποι της εξυγίανσης, με τριμελές συνεργείο και επικεφαλής τον γνωστό συνεργάτη του Ιβάν Σαββίδη Μάλαμα Τεβεκέλη και δύο συνεργάτες του, εκ των οποίων ο ένας ονομάζεται Αθανασίου.
Ο Τεβεκέλης, ως γνωστόν είναι ο άνθρωπος ειδικών αποστολών του Σαββίδη, αυτός πού «τρέχει» όλα τα παρασκηνιακά θέματα, με κορυφαία αυτό της διαιτησίας και της άλωσης της διοίκησης της ΕΠΟ. Οι άνθρωποι της «εξυγιαντικής συμμαχίας» των Μελισσανίδη, Αλαφούζου και Σαββίδη, εγκαταστάθηκαν σε ξενοδοχείο της γραφικής περιοχής της Χίου «Καρφάς» και από εκεί συντόνισαν τις επαφές τους με παράγοντες των σωματείων του νησιού, οι οποίοι και μόνο στο άκουσμα των ονομάτων ανταποκρίθηκαν άμεσα.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας, η προσφορά Τεβεκέλη στα σωματεία, προκειμένου να ψηφίσουν «εξυγίανση» στις επερχόμενες εκλογές της ΕΠΣ Χίου, ήταν 5000 ευρώ ως «χορηγία» και είκοσι πέντε τσάντες με υλικό γιά κάθε ένα από τα σωματεία. ΣΕ αντάλλαγμα, τα σωματεία θα έπρεπε να παραδώσουν στον Τεβεκέλη ( ή σε οποιονδήποτε άλλο δικό του εμφανιστεί ) την σφραγίδα του σωματείου με το σχετικό πληρεξούσιο.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, από εξαιρετικά αξιόπιστη πηγή, στο κάλεσμα των εντεταλμένων του Σαββίδη έδωσαν το παρόν περί τα δεκαπέντε σωματεία, εκ των είκοσι επτά πού ενεργοποιούνται στο νησί με δικαίωμα ψήφου. Εξ αυτών, συμφώνησαν έξι με επτά σωματεία, ενώ τα υπόλοιπα επιφυλάχθηκαν δηλώνοντας ότι «θα σκεφτούν και θα απαντήσουν».
Το βράδυ της Παρασκευής, το συνεργείο του Τεβεκέλη αναχώρησε από τη Χίο, διαβεβαιώνοντας ότι θα επιστρέψει την προσεχή εβδομάδα, «ή Δευτέρα ή Τετάρτη», γιά να «τελειώσει η δουλειά».
Στο μεταξύ – άγνωστον αν σε σχέση με την αποστολή Τεβεκέλη πού περιγράψαμε – το πρωϊ της Πέμπτης κατατέθηκε από παράγοντα - επικεφαλής συνδυασμού γιά τις εκλογές της ΕΠΣ Χίου καταγγελία «για σοβαρή περίπτωση απόπειρας δωροδοκίας εν όψει των εκλογών». Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας ChiosPress.gr ο καταγγέλλων έχει «μαρτυρίες παραγόντων ομάδων γιά κλήσεις πού δέχτηκαν από συγκεκριμένους υποψήφιους για συναντήσεις με συγκεκριμένα ανταλλάγματα» !
Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι στις αρχές έχουν παραδοθεί ονόματα και κινητά τηλέφωνα των εμπλεκομένων ατόμων, οι οποίοι «έχουν μπεί στο μικροσκόπιο των διωκτικών αρχών». Και τέλος, ότι υπάρχουν και παράγοντες διαθέσιμοι να καταθέσουν σε βάρος των εν λόγω ατόμων.
Τα απίστευτα πού περιγράφονται παραπάνω, είναι απόλυτα ενδεικτικά και κατατοπιστικά της σήψης, διαφθοράς, απερίγραπτης βρομιάς και κοινωνικού βούρκου πού κατακλύζουν το ελληνικό ποδόσφαιρο από την πρώτη ημέρα της θητείας της κυβερνήσεως συριζανέλ, με αιχμή του δόρατος τον αδίστακτο Κοντονή, καταστροφέα και ισοπεδωτή του ελληνικού ποδοσφαίρου.
Φυσικά, η ιστορία με τις εκλογές της ΕΠΟ, οι οποίες ακόμη δεν έχουν οριστεί από τους μάγειρες του παρασκηνίου, θα έχει ακόμα πολλά ανάλογα επεισόδια σαπίλας και ηθικού ξεπεσμού. Οσο θα υπάρχουν τα λεφτά πού ξοδεύονται αφειδώς από τον Ρώσο αρχιερέα της εξυγίανσης και όσο οι δικαστικές και διωκτικές αρχές θα αντιμετωπίζουν με απάθεια και αδιαφορία τις καραμπινάτες παρανομίες, τόσο οι νταβατζήδες της … «εξυγίανσης» θα αποθρασύνονται και θα αλώνουν κάθε συνειδησιακή και ηθική αντίσταση.
Ελλάδα του 2017. Ελλάδα της «υγείας α λα … συριζανέλ» σε όλο της το μεγαλείο.