Τελικά, όλα δείχνουν ότι οι εξελίξεις δικαιώνουν την κυβέρνηση Τσίπρα. Τα περίφημα «αντίμετρα» στα μέτρα πού επιβάλλουν οι δανειστές, είναι πλέον ΓΕΓΟΝΟΣ, άσχετα αν ακόμα δεν έχουν υπάρξει επίσημες εξαγγελίες με αυτή τη μορφή. Οι υποσχέσεις του πρωθυπουργού, υλοποιούνται μέχρι κεραίας. Θυμάστε πώς το είχε πεί ; Γιά κάθε ευρώ μέτρων, θα υπάρχει και ένα ευρώ αντίμετρων ! Και ιδού φίλοι μου η δικαίωση, βγαλμένη από τις χθεσινές εξαγγελίες :

ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΕΥΡΩ ΜΕΤΡΩΝ, ΘΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΤΟ ΙΣΟΔΥΝΑΜΟ : ΕΝΑ ΕΥΡΩ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΓΗΠΕΔΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟ ΚΑΙ ΤΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ !

Ναι, φίλοι μου, ακριβώς όπως σας το λέω. Μπορεί να μη συμφώνησαν οι θεσμοί με τα αντίμετρα πού πρότεινε η ελληνική κυβέρνηση των συριζανέλ, συμφώνησαν όμως οι κ. κ. Αλαφούζος και Μελισσανίδης, πού είναι πολύ πιο σημαντικό. Και η τελική δικαίωση βρίσκεται επί θύραις. Με τα μούτρα έχουν πέσει από χθες και εντελώς αιφνιδιαστικά, οι Τσιπροκαμένοι της κυβέρνησης. Γιά πότε … «εμπνεύστηκαν» τη … «Νέα Αθήνα», γιά πότε κινητοποίησαν δημάρχους, αντιδημάρχους, υπουργούς και υφυπουργούς, είναι να μένεις με ανοιχτό το στόμα ! Και ΝΑΙ, ποιος μπορεί πλέον να φέρει αντιρρήσεις. Μπορεί στην αξιολόγηση των μέτρων να καθυστερούν, αλλά στην εξαγγελία των αντίμετρων, έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ ταχύτητας !

Η στήλη μου, όπως πάντα, μπορεί να υπερηφανευτεί γιά τις νέες, αποκλειστικές της πληροφορίες σχετικά με το νέο project Τσίπρα. Και κατ’ αρχήν, γιά λόγους δεοντολογίας, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η ειλικρίνεια των εξαγγελιών τσίπρα δεν χρειάζεται καμία τεκμηρίωση. Και μόνο ότι το εξήγγειλε ο πρωθυπουργός μας, πρέπει να το δεχτούμε σαν γεγονός τετελεσμένο. Απαξ και το είπε ο Τσίπρας, έγινε ! Γιατί δηλαδή, μήπως έχει εξαγγείλει κάτι μέχρι σήμερα πού δεν έχει γίνει ;
Γιά όνομα του Θεού ! Θα πέσει φωτιά απ’ τον ουρανό και θα μας κάψει.

Εδώ λοιπόν, εγώ θα εισχωρήσω πιο βαθιά στις χθεσινές εξαγγελίες της κυβέρνησης και θα αποκαλύψω κρίσιμες λεπτομέρειες του σχεδίου.
• Κατά πρώτον, γιά την περάτωση των εργασιών ( στο διηνεκές ) θα δημιουργηθούν 300.000 νέες θέσεις εργασίας. Πρόκειται γιά τον αριθμό θέσεων πού είχαν εξαγγελθεί πριν από τρία χρόνια στη Θεσσαλονίκη, από το ίδιο στόμα. Να δείτε μετά, πόσο θεαματικά θα πέσει ο δείκτης της ανεργίας.
• Δεύτερον, όσοι θα εργασθούν στο project ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ, θα εισπράττουν τον κατώτατο μισθό των 751 ευρώ.
• Τρίτον, λόγω της ανάπτυξης πού θα επέλθει, κατά την πρόοδο των εργασιών θα καταργηθεί ο ΕΝΦΙΑ, ο οποίος είναι άδικος φόρος.
• Παράλληλα, το αφορολόγητο θα επανέλθει στις 12000 ευρώ «τουλάχιστον».
• Ακόμη, όσα χρόνια (=εκατονταετίες ) θα διαρκέσει η κατασκευή της ΝΕΑΣ ΑΘΗΝΑΣ, θα υφίσταται παράταση της άρσης των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας.
( Σύνθημα, εξ άλλου του project θα είναι, μεταξύ άλλων, και το «κανένα σπίτι στα χέρια ψευτοεπενδυτή και λωποδύτη» )

Το παραπάνω project, μπορεί να φαίνεται τολμηρό και δύσκολο, αλλά όπως διαβεβαιώνει ο ίδιος ο Τσίπρας ( υποψήφιος γιά «Νόμπελ Φιλαληθείας 2017» ) «είναι πρόγραμμα απολύτως και λεπτομερώς κοστολογημένο, άρα εφικτό». Το ίδιο δηλαδή πού έλεγε και τότε, στη Θεσσαλονίκη και βεβαίως … έχει επαληθευτεί πλήρως μέχρι σήμερα.
Οι ίδιες πληροφορίες, επιμένουν ότι ο πρωθυπουργός θα ολοκληρώσει την δήλωση – εξαγγελία του γιά τα παραπάνω, με τα ίδια ακριβώς λόγια πού είχε ολοκληρώσει και εκείνη του 2014 στη Θεσσαλονίκη :
«Δεν κάνουμε υποθέσεις. Αναλαμβάνουμε δεσμεύσεις.
Δεν μοιράζουμε υποσχέσεις. Μοιράσαμε ευθύνη» !
Όλα δηλαδή ακριβώς όπως τα είπε τότε και τα έκανε στη συνέχεια.
Υ. Γ. : Περισσότερες λεπτομέρειες γιά τη «ΝΕΑ ΑΘΗΝΑ», θα δώσουν σε κοινή συνέντευξη Τύπου ο Αλέξης Τσίπρας με τον Παναγιώτη Καμμένο σε δεκαπέντε ημέρες από σήμερα : Την Πρωταπριλιά.