Εντείνονται, τις τελευταίες ημέρες, οι διάφορες εκφοβιστικού τύπου ενέργειες μερικών δεκάδων ατόμων, φερόμενων ως «οπαδοί της ΑΕΚ», εναντίον όλων όσων έχουν εκφράσει, κατά την τελευταία τριετία, αρνητική θέση γιά το χτίσιμο του γηπέδου πού ο διοικητής της ΑΕΚ Μελισσανίδης, έχει «βαφτίσει» «Αγιασοφιά».


Οι ενέργειες αυτές έρχονται σαν ουρά άλλων, πάντα με το ίδιο πρόσημα και πάντα με το ίδιο πρόσχημα : Το γήπεδο πού δεν προχωράει, επειδή δεν επιτρέπει η δημοτική αρχή να προχωρήσει. Το γήπεδο πού «δικαιούται η ΑΕΚ», το «όραμα» των απανταχού … Ποντίων, Μικρασιατών, προσφύγων και άλλων πολλών, παντός τύπου διαφόρων «εκπροσώπων του ξεριζωμένου ελληνισμού», πού στην πραγματικότητα δεν έχουν καμία δουλειά, δεν έχουν καμία σχέση, δεν έχουν κανένα ηθικό ή κοινωνικό έρεισμα πού να επιβάλει την αποκλειστικά και μόνο γιά λόγους ΕΝΤΥΠΩΣΕΩΝ και κατευθυνόμενα επικοινωνιακής φύσεως ανάμιξή τους.
Ολοι αυτοί, αυτός ο ποικιλώνυμος εσμός, εναντίον ενός δημάρχου, μιάς δημοτικής αρχής, ακόμα και μιάς … υπαλλήλου, πού … «δεν βάζει την υπογραφή της» και «εμποδίζει» «να γίνει το όνειρο πραγματικότητα».
Τι γίνεται όμως, στην πραγματικότητα με το «πρότζεκτ» ( σύμφωνα με την αρεστή λέξη του επικεφαλής της «Ιδέας» Μελισσανίδη της «Αγιά Σοφιάς» ) Εδώ λοιπόν, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ορισμένα βασικά πράγματα, πού πρέπει να ξέρει ο φίλαθλος κόσμος, διότι είτε αποσιωπώνται έντεχνα από τους ενδιαφερόμενους, είτε «καλύπτονται» από λαϊκίστικες κραυγές και τρομοκρατικές ενέργειες, προκειμένου να ασχολούνται μαζί τους όσο το δυνατόν λιγότεροι και σίγουρα, όχι η μεγάλη πλειοψηφία της κοινής γνώμης.


Και γιά να ξεκαθαριστεί το θέμα σε όλες του τις διαστάσεις, πρέπει να ειπωθούν αλήθειες, πού όσο και αν φαίνονται σκληρές γιά ορισμένους, δεν παύουν να είναι αλήθειες πού πρέπει να λέγονται :


ΑΛΗΘΕΙΑ 1η : Το γήπεδο πού επιδιώκεται να ανεγερθεί, όπως και να το βαφτίσουνε, σε καμία περίπτωση δεν θα είναι «γήπεδο της ΑΕΚ». Θα είναι ΓΗΠΕΔΟ ΜΕΛΙΣΣΑΝΙΔΗ, ιδιοκτησία της εταιρείας «Δικέφαλος 1924» Α.Ε. η οποία ανήκει στον διοικητή της ΑΕΚ. Δεν υπάρχει λοιπόν κανένα «γήπεδο της ΑΕΚ», αλλά μόνον «γήπεδο Μελισσανίδη» το οποίο μάλιστα επιδιώκεται να ανεγερθεί εξόδοις του ελληνικού κράτους (!) με τη βοήθεια ΕΠΙΟΡΚΩΝ πολιτικών και λειτουργών του κράτους.


ΑΛΗΘΕΙΑ 2η : Το οικόπεδο στο κέντρο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο οποίο επιδιώκεται να αναγερθεί το γήπεδο Μελισσανίδη, δεν ανήκει στο ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ. Ανήκει στο ΔΗΜΟΣΙΟ, από το οποίο έχει παραχωρηθεί στην ΑΕΚ γιά ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ σκοπούς. Αυτό πού απαγορεύεται ΑΠΟΛΥΤΩΣ, είναι να παραχωρηθεί σε ιδιώτη, προκειμένου να το εκμεταλλευθεί εμπορικά.


ΑΛΗΘΕΙΑ 3η : Γιά την ανέγερση του γηπέδου, σύμφωνα με το «πρότζεκτ», κανείς ιδιώτης δεν πρόκειται να βάλει λεφτά. Όλα τα λεφτά, ΟΣΑ χρήματα και αν χρειαστούν, θα εξοικονομηθούν ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ. Το προϋπολογιζόμενο κόστος ανέρχεται σε ποσόν που ξεπερνάει τα ογδόντα εκατομμύρια, στην ρημαγμένη εδώ και έξι χρόνια Ελλάδα των μνημονίων.


ΑΛΗΘΕΙΑ 4η : Καμία νομιμότητα της οποίας κάποιοι δήθεν προσπαθούν να εμποδίσουν την εφαρμογή, δεν υπάρχει στο έργο. Η αδειοδότηση της ανέγερσης του γηπέδου, θα είναι εξ αρχής, ΟΛΩΣ ΔΙΟΛΟΥ ΠΑΡΑΝΟΜΗ. Και αυτός είναι ο λόγος, πού η Κυβέρνηση Τσίπρα, με επικεφαλής ύποπτων προθέσεων στελέχη της, «επεξεργάζεται», όπως οι ίδιοι προβάλλουν, «αλλαγή νομοθεσίας».
Και ιδού το ερώτημα : Αν ήταν νόμιμο το έργο, τότε γιατί να … αλλάξουν οι νόμοι ;


ΑΛΗΘΕΙΑ 5η : Οι κάτοικοι της Νέας Φιλαδέλφειας ΔΕΝ επιθυμούν να γίνει το γήπεδο, όπως προβάλλεται από τα εξωνημένα ΜΜΕ. Αυτό πού επιθυμούν, είναι το εντελώς αντίθετο. Θέλουν να τους αφήσουν στην ησυχία τους και να ξαναβρούν την χαμένη ηρεμία τους, πού έχει διαταραχτεί από την προσπάθεια οικοδομικής και κοινωνικής ΑΛΟΙΩΣΗΣ της φυσιογνωμίας της πόλης, μέσω του «πρότζεκτ».
Η βούληση του λαού της Ν.Φ. άλλωστε, έχει εκφραστεί κατά τον πλέον πειστικό τρόπο : Με τα αποτελέσματα των τελευταίων δημοτικών εκλογών, όταν και ο μόνος πολέμιος του γηπέδου Βασιλόπουλος, κέρδισε τη μάχη απέναντι στους πιο σκληρούς και επίμονους εκφραστές των συμφερόντων Μελισσανίδη υποψηφίων.
Ακόμα και σήμερα αν επαναλαμβάνονται οι εκλογές ( ή κάποιο είδος δημοψηφίσματος ) ο Βασιλόπουλος θα επανεκλέγονταν με τεράστια πλειοψηφία.


ΑΛΗΘΕΙΑ 6η : Η κυβέρνηση σε επίπεδο κορυφαίων στελεχών, όπως και η περιφερειακή διοίκηση, όχι μόνο δεν αντιδρούν στις βουλές του Μελισσανίδη, αλλά αντίθετα ενεργούν σαν οι πιο φανατικοί υποστηρικτές των σχεδίων του.
Και αν δεχτούμε ότι οι προσπάθειες του Φλαμπουράρη, του Συναδινού και άλλων σκληροπυρηνικών του Μαξίμου υπαγορεύονται από «γνήσια οπαδικά αισθήματα, είναι αδύνατον να κατανοήσουμε τους λόγους της Οβιδιακής μετάλλαξης της Ρένας Δούρου. Διότι σίγουρα, ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΟΓΟΣ θα υπάρχει, δεν μπορεί.


ΑΛΗΘΕΙΑ 7η : Το ερασιτεχνικό σωματείο ΑΕΚ, και να θέλει δψεν μπορεί να παραχωρήσει ΝΟΜΙΜΑ το ΞΕΝΟ οικόπεδο στην ΠΑΕ, σε κάποια ΑΕ, ή όπου αλλού. Διότι και να θέλει, είναι ΞΕΝΟ, διότι ΔΕΝ ΑΝΗΚΕΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ ΤΟΥ.


ΑΛΗΘΕΙΑ 8η : Καθυστερεί πράγματι η δημοτική αρχή; Όχι … δα ! Αυτά τα λέει ο επίδοξος ΑΡΠΑΓΑΣ του ΦΙΛΕΤΟΥ και ο αυλόγυρός του. Δεν καθυστερεί σε ΤΙΠΟΤΑ. Απλά, και να ήθελε, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ να ενδώσει. Γιά να μπορέσει, θα πρέπει να ΑΠΟΔΕΙΧΘΕΙ με διάφορες διοικητικές και δικαστικές αποφάσεις, ότι η εταιρεία του Μελισσανίδη είναι κύριος του έργου. Αν δεν γίνει αυτό, ΚΑΝΕΙΣ δεν μπορεί να βάλει την υπογραφή του γιά την πρόοδο του πρότζεκτ. Αν το κάνει, απλά ΘΑ ΠΑΕΙ ΦΥΛΑΚΗ.


ΑΛΗΘΕΙΑ 9η και τελευταία. Εδώ και ΤΡΙΑ χρόνια, η φίλαθλη κοινότητα ασχολείται με διάφορες τεχνικές λεπτομέρειες και ΑΝΥΠΑΡΚΤΑ ουσιαστικά επί μέρους ζητήματα, όπως π.χ. οι «υψομετρικές μελέτες», η «υπογειοποίηση» των πέριξ δρόμων κ.α. σκοπίμως παραπλανητικές λεπτομέρειες. Το μέγα και ΑΞΕΠΕΡΑΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ, είναι η ΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ του οικοπέδου, το οποίο ανήκει στο Δημόσιο. Είναι περιουσία του Δημοσίου και αυτό, ΔΕΝ ΑΛΛΑΖΕΙ με νόμιμο τρόπο. Όλα τα άλλα, έπονται.


Τι θα γίνει με τις εκφοβιστικές ενέργειες και την τρομοκρατία εκ μέρους ομάδων δήθεν «οπαδών» πού στρέφονται προς κάθε κατεύθυνση η οποία θα τους υποδειχτεί;
Είναι θέμα ΚΡΑΤΟΥΣ, είναι θέμα ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΗ και ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ, είναι θέμα ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ. Οσο η κυβέρνηση κάθεται και βλέπει, χωρίς να επεμβαίνει, με καλά καλυπτόμενη πίσω από την φαινομενική αδιαφορία την βούλησή της να εξυπηρετηθεί ο Μελισσανίδης, τα αργυρώνητα θρασίμια θα αποθρασύνονται περισσότερο.
Προχθές, τα βάλανε με ένα δήμαρχο και ένα δημοτικό συμβούλιο. Χθες, τα βάλανε με μία τίμια υπάλληλο του δήμου. Σήμερα, τα βάζουνε ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ της Νέας Φιλαδέλφειας. Αύριο;
Οι επιθέσεις πού έχουν αρχίσει και διαρκώς εντείνονται, είναι χυδαίες, απειλητικές, τρομοκρατικού τύπου, σίγουρα είναι και ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΕΣ από κάποιο κέντρο αποφάσεων και εντολών, κάποιον ΗΓΕΤΗ – ΑΡΧΗΓΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗΣ ΟΡΓΑΝΩΣΗΣ. Από αυτόν δίνονται οι εντολές, από αυτόν ξεκινούν οι ενέργειες, σε αυτόν λογοδοτούν οι υπεύθυνοι των ενεργειών.


Το πρότζεκτ «αγιασοφιά», πού δεν προχωρεί διότι ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ να προχωρήσει, έχει ήδη χρωματιστεί από την ΑΛΗΤΕΙΑ, τους ΕΚΦΟΒΙΣΜΟΥΣ, την ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ, τα κακοποιά στοιχεία, τους σκοτεινούς τύπου του υποκόσμου και όποιο άλλο κοινωνικό απόβλητο έχει δραστηριοποιηθεί.
Και όλο αυτό το σκηνικό, υποστηριζόμενο από ΕΞΩΝΗΜΕΝΑ πολιτικά πρόσωπα, από φαύλους, επίορκους και παρτάκηδες πού κυβερνούν αυτό τον δύσμοιρο τρόπο.