Με ρεπορτάζ πού δημοσιεύτηκε σε αθλητική εφημερίδα συμφερόντων ΟΠΑΠ και κατ’ επέκταση ελεγχόμενη από τον διοικητή της ΑΕΚ Δημ. Μελισσανίδη, δημοσιεύτηκε το περασμένο Σάββατο «κατ’ αποκλειστικότητα» η εισήγηση του «ερευνητή» της «Επιτροπής Ηθικής και Δεοντολογίας» της ΕΠΟ πού αφορά τον πρόεδρο της ΕΠΣ Μακεδονίας και ηγέτη της παράταξης πού ελέγχεται από την συμμαχία των λεγόμενων «εξυγιαντών» Ιβάν Σαββίδη, Δημήτρη Μελισσανίδη και Γιάννη Αλαφούζο.

Η υπόθεση αφορά την κατηγορία γιά «πλαστογραφία» ταυτοτήτων προπονητών, πού του είχε αποδώσει πριν από ένα χρόνο ο αθλητικός εισαγγελέας και ο τότε πρόεδρος της ΕΠΟ Γιώργος Γκιρτζίκης είχε διαβιβάσει στη συγκεκριμένη επιτροπή. Ο ερευνητής πού όρισε η Επιτροπή Δεοντολογίας, με την εισήγησή του προτείνει τον αποκλεισμό του κ. Γραμμένου γιά τρία χρόνια από κάθε σχέση με το ποδόσφαιρο. Ποινή πολύ αυστηρή, πού όμως προβλέπεται από τον συγκεκριμένο Κώδικα. Φυσικά, η Επιτροπή δεν είναι υποχρεωμένη να ακολουθήσει την εισήγηση του ερευνητή, αλλά όπως και να έχει, το θέμα πού δημιουργείται είναι σοβαρότατο.

Το θέμα όμως είναι αλλού. Στο παρασκήνιο, το οποίο οργιάζει στην κυριολεξία στην ομοσπονδία επί εποχής διορισμένης από τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ διοίκησης. Ισχυρό πρόσωπο αυτή τη στιγμή στην ΕΠΟ, ουσιαστικά κουμανταδόρος της ομοσπονδίας, είναι ο Αλέξης Δέδες, πρώην επίσημος και νυν ανεπίσημος συνεργάτης και διαχρονικά έμπιστος του Μελισσανίδη. Κανένα χαρτί, κανένα έγγραφο, καμία εισήγηση δεν μπορεί να βγεί από την ΕΠΟ και τις επιτροπές της, αν δεν το επιτρέψει ο Δέδες, ο άνθρωπος του Μελισσανίδη, πού διοικεί ελέω συμφωνίας και «συνεννόησης» του Μελισσανίδη με τον εκπρόσωπο της ΦΙΦΑ, Κύπριο Κουτσοκούμνη.

Το χαρτί λοιπόν αυτό, δηλαδή η επιβαρυντική εισήγηση γιά τον Γραμμένο, διέρρευσε εν γνώσει ( ή και με προτροπή ) του Δέδε και δόθηκε σε ρεπόρτερ της εφημερίδας πού ακολουθεί τον Μελισσανίδη.Η διάσταση πού δίδεται στο θέμα, δηλαδή ότι αυτό το δημοσίευμα προκαλεί την διάλυση της «συμμαχίας», οφείλεται στο γεγονός ότι ο κ. Γραμμένος είναι άνθρωπος του Ιβάν Σαββίδη και υποστηρίζεται απ΄ αυτόν στην προσπάθεια της εκλογικής κατάληψης της ΕΠΟ. Αυτό άλλωστε το υποστήριξε ευθέως και ο ίδιος ο Σαββίδης, σε πρόσφατες δημόσιες δηλώσεις του : «Ο Γραμμένος είναι ΔΙΚΟΣ ΜΟΥ» είχε πεί.

Τι έχουμε εδώ λοιπόν ; Οι άνθρωποι της ΑΕΚ, χτυπούν ωμά και απροσχημάτιστα τον άνθρωπο του Ιβάν Σαββίδη σε μία κραυγαλέα γιά την σκοπιμότητά της ενέργεια. Φυσικό επόμενο ήταν να προκαλέσει αυτό το βαθύ ρήγμα όχι μόνο στις σχέσεις Μελισσανίδη – Σαββίδη, αλλά και στην ίδια τη δομή της «συμμαχίας» των … «εξυγιαντών».Φυσικά, προκύπτουν ερωτήματα, όσον αφορά την σκοπιμότητα, αλλά και την αιτία πού δημιούργησε αυτή την δυσαρέσκεια του Μελισσανίδη απέναντι στον μέχρι πρότινος «φίλο» και «σύμμαχό» του.

Μία πειστική απάντηση, είναι ότι ο Μελισσανίδης αυτή την εποχή και από τη στιγμή πού στο «θρόνο» της ομοσπονδίας «θρονιάστηκε ο «αντ’ αυτού» Δέδες, ουσιαστικά ΔΙΟΙΚΕΙ μέσω αυτού το ελληνικό ποδόσφαιρο σε όλες τους τις εκφάνσεις. Και βασικά την διαιτησία και εν μέρει, την αθλητική δικαιοσύνη. Ολοι οι μηχανισμοί της ΕΠΟ ελέγχονται και διοικούνται από το σύστημα Μελισσανίδη – Κοντονή ( ναι, έχει κι’ αυτός τον άνθρωπό του στην ΕΠΟ, τον πρώην διευθυντή του γραφείου του Φιλιππούση ).

Αυτό το στάτους, όμως, θα αλλάξει σε περίπτωση πού γίνουν οι εκλογές, όπως έχουν προαναγγελθεί από τη ΦΙΦΑ, στο τέλος δηλαδή της περιόδου. Μέλημα λοιπόν του Μελισσανίδη και των συν αυτώ, είναι να ΜΗ ΓΙΝΟΥΝ οι εκλογές, αφού αν γίνουν, θα αναλάβει την ηγεσία ο άνθρωπος του Ιβάν Σαββίδη και όχι κάποιος δικός του !

Η συγκεκριμένη εκδοχή, άλλωστε, προβάλλεται και με την απάντηση πού έδωσε στα δημοσιεύματα ο ίδιος ο κ. Γραμμένος, ο οποίος σαφέστατα αναφέρθηκε στην σκόπιμη καθυστέρηση :
«Οσοι επιθυμούν διακαώς την μετάθεση των εκλογών σε βάθος χρόνου, ματαιοπονούν».

Από πλευράς ΕΠΟ ή ΑΕΚ, δεν υπήρξε καμία ανταπάντηση, ή κάποιο σχόλιο. Και αυτή τη στιγμή, λόγω του παραφορτωμένου αγωνιστικού προγράμματος, δεν προβλέπεται άλλη επιδείνωση των σχέσεων.

Είναι φανερό όμως, ότι έχουμε περάσει πλέον σε πολεμική εποχή. Και ότι και οι δύο παρατάξεις, Σαββίδη και Μελισσανίδη, βρίσκονται με το δάχτυλο στη σκανδάλη. Το ποιος θα αποφασίσει να την πατήσει, είναι άγνωστο. Είναι όμως θέμα χρόνου να γίνει…

Υ.γ. : Στην εκλογική δύναμη των δύο, σε αριθμό Ποδοσφαιρικών Ενώσεων επιρροής τους, ο Ιβάν Σαββίδης προηγείται θεαματικά.
Διαθέτει περί τις 25 με 26 ΕΠΣ, έναντι 8 έως 9 του Μελισσανίδη. Υπάρχουν ακόμη και μερικές ( 4 -5 ) πού «αμφιταλαντεύονται» μεταξύ των δύο, αλλά σε περίπτωση γενίκευσης της σύγκρουσης θα κλίνουν προς τον ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ.