Οι αποκαλύψεις Καλογρίτσα για τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνονταν την εξουσία τα πρώτα βιολιά της πρώτης φοράς Αριστεράς, πέραν του γεγονότος ότι θολώνουν ακόμη περισσότερο το επιχείρημα του περιβόητου ήθους που επικαλείτο τα προηγούμενα χρόνια ο Αλέξης Τσίπρας και το καθιστούν κακόγουστο ανέκδοτο (τουλάχιστον σε ό,τι αφορά την περίοδο διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ), εξηγούν και την μετέπειτα συμπεριφορά τους έναντι προσώπων και καταστάσεων που δεν λειτουργούσαν στην κατεύθυνση της εξυπηρέτησης των επιδιώξεών τους.

Ο κόκκινος εργολάβος διεμήνυσε σε όλους τους τόνους, πως η διαδικασία για τις τηλεοπτικές συχνότητες του 2016, που από την τότε ηγεσία του Μεγάρου Μαξίμου έγινε το επικοινωνιακό λάβαρο της προσπάθειας για την καταπολέμηση της παλιάς διαπλοκής και της εγκαθίδρυσης της διαφάνειας στον δημόσιο βίο της χώρας δεν λήταν παρά ένα ακόμη τέχνασμα για την παραπλάνηση των Ελλήνων από το δίδυμο Τσίπρα-Καμμένου, με εμπνευστή και εκτελεστή των αντίστοιχων υπόγειων διεργασιών, τον κολλητό του Πετσίτη, Νίκο Παππά. Άλλωστε, όπως αποδεικνύεται περίτρανα, οι πρωτοφανείς πρακτικές που επιστράτευσαν για να ελέγξουν το μιντιακό τοπίο ξεπέρασαν και την πιο νοσηρή φαντασία των λεγόμενων παραδοσιακών τζακιών της εγχώριας διαπλοκής.

Από τα βοσκοτόπια και της συμφωνίες μαϊμού με τον Όμιλο Χούρι για την χρηματοδότηση του οράματος για τον… ΣΥΡΙΖΑ TV με μπροστινό τον άλλοτε εκδότη της Πρώτης το αριστερό προφίλ του οποίου θεωρήθηκε ιδανικό για την περίπτωση (έστω κι αν όπως ομολόγησε ο ίδιος δεν είχε φράγκο για την μπίζνα, αλλά αυτό ήταν μια λεπτομέρεια που θα κανόνισε το…. White House), μέχρι και το κλείσιμο ραντεβού με κορυφαίους επιχειρηματίες, στους οποίους δινόταν η… μοναδική ευκαιρία να «επενδύσουν» στα σχέδια του cool Αλέξη. Ιδιαίτερα μάλιστα για την περίπτωση του Βαγγέλη Μαρινάκη, το η ιστορία παρουσιάζει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον, αφού εκτός των άλλων, εξηγεί πολλοίς και την μετέπειτα αδιανόητη για ευνομούμενο κράτος του δυτικού κόσμου πολεμική που δέχθηκε ο εφοπλιστής από τους τότε κυβερνώντες και τα κεντρικά αφηγήματα της οποίας αποδομούνται πλέον μέρα με τη μέρα.

Βλέπετε ο ιδιοκτήτης του Mega, προχώρησε πριν από ενάμιση χρόνο στην καταγγελία περί συνάντησής του με τον Καλογρίτσα κατόπιν ενεργειών του Νίκου Παππά, προκειμένου να πληρώσει ο ίδιος το αντίτιμο της πρώτης δόσης του ποσού που αναλογούσε στον κόκκινο εργολάβο για την απόκτηση της τηλεοπτικής συχνότητας, την οποία είχε εξασφαλίσει στον αντίστοιχο πλειστηριασμό χωρίς όπως αποδείχθηκε να διαθέτει την απαραίτητη οικονομική βάση.

Ως εκ τούτου, εύκολα μπορεί να αντιληφθεί κανείς τι σήμαινε αυτό το ΟΧΙ σε μια τόσο κομβική ζαριά για ένα αδίστακτο σύστημα εξουσίας,το πραγματικό πρόσωπο του οποίου φάνηκε στα χρόνια που ακολούθησαν. Σε αυτή βεβαίως την παράμετρο προσθέστε και την μεταγενέστερη άρνηση του Βαγγέλη Μαρινάκη να αφήσει το ΒΗΜΑ και τα ΝΕΑ έρμαιο στις διαθέσεις του Τσίπρα, του Καμμένου, του Καρτερού και του Παππά, κάνοντάς τους τα χατίρια αναφορικά με τις «απαιτήσεις» τους για την στελέχωση των ιστορικών εφημερίδων με φίλα προσκείμενα στην προηγούμενη κυβέρνηση, στελέχη.

Την ίδια, ώρα, με ανυπομονησία περιμένουμε ακόμη τις εξηγήσεις του τότε… εργαζομένου (γελάνε και τα τσιμέντα) και σήμερα ιδιοκτήτη του Documento Κώστα Βαεξεβάνη, για το αν γνωρλίζει κάτι σχετικά με τα 3 εκατομμύρια της μαϊμού-μπίζνας με τον Όμιλο Χούρι που προοίζονταν για την εγγυητική επιστολή Καλογρίτσα ώστε να του δοθεί η δυνατότητα να συμμετάσχει στομ διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, και τα οποία (με βάση τις καταγγελίες του επιχειρηματία), μετά την ακύρωση της διαδικασίας από το ΣτΕ, αξιοποιήθηκαν για την ίδρυση της… δήθεν αποκαλυπτικής (για τους εχθρούς του ΣΥΡΙΖΑ και μόνο) εφημερίδας. Όλ αυτά βέβαια κατόπιν υπόδειξης του κουμπάρου του Βαξεβάνη, Νίκου Παππά και με την αρχική συμμετοχή στο ιδιοκτησιακό καθεστώς του υιού του κουμπάρου του Πάνου Καμμένου, Χρήστου Καλογρίτσα…