Ήταν ο άνθρωπος που έδειξε το ταλέντο του στην κομμουνιστικού τύπου προπαγάνδα (έστω και στην πιο φαιδρή μορφή της) από την εποχή του Τσέρνομπιλ, όταν ως επικεφαλής του Ριζοσπάστη προέτρεπε τους Έλληνες να μην πιστεύουν τα... ψέματα Δύσης και να τρώνε άφοβα «ραδιενεργό» μαρούλι. Στα χρόνια που ακολούθησαν, και με το άλλοθι της αριστεροφροσύνης που πούλαγε διαχρονικά, γινόταν πάντα «ΕΝΑ» με τους ιδιοκτήτες των ΜΜΕ όπου εργαζόταν και εξελισσόταν σε πολύτιμο εργαλείο γι’ αυτούς και την γραμμή που εκπροσωπούσαν.

Η εμπειρία τόσων ετών φάνηκε ιδιαιτέρως χρήσιμη στον Τσίπρα, τον Παππά, τον Τζανακόπουλο και τα άλλα «παιδιά» όπως συνήθιζε να χαρακτηρίζει Καρτερός τον cool Αλέξη και την ηγετική ομάδα της προηγούμενους κυβέρνησης, στην διάρκεια της τετραετίας των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Τότε που για χάρη του νέκταρ της εξουσίας από το οποίο μέθυσαν οι άλλοτε καταληψίες τη πρώτης φοράς Αριστεράς, αλλά και ο ίδιος στα μεσοκοπήματα, αναλάμβανε να «ξεπλένει» κατά καιρούς (με εμφανή αποτυχία αφού οι λεκέδες ήταν αδύνατο να καθαριστούν) την κυβερνητική συμπόρευση τον Καμμένο, τα σκάνδαλα του Παππά και των άλλων κορυφαίων του ΣΥΡΙΖΑ, τις ανορθογραφίες του Τζανακόπουλου, τις εξαλλοσύνες του Πολάκη και φυσικά την ροπή προς την πολυτέλεια που απέκτησε ο Τσίπρας, ο οποίος αίφνης διέμενε σε πολυτελεί βίλες κι έκανε διακοπές με κότερα και πούρα.

Ταυτόχρονα έπαιξε καταλυτικό ρόλο στις υπόγειες διεργασίες για τον έλεγχο των ΜΜΕ στα σοβιετικά πρότυπα, την προσέγγιση με την εγχώρια διαπλοκή που κάποτε ξόρκιζαν Κουμουνδούρου και την δημιουργία της νέας γενιάς αυριανισμού (του Σκουρλέτη η ατάκα όχι δική μας) στο πρόσωπο του Βαξεβάνη.

Σύμφωνα με το «δόγμα Καρτερού», το οποίο ενέπνευσε τα αντίστοιχα δημοσιεύματα των Βαξεβάνηδων και τις τοποθετήσεις των τότε κυβερνώντων στην Βουλή, για την επίτευξη του στόχου επιτρέπονταν όλα.

Κάθε κριτική και κάθε έλεγχος στην εξουσία τους έπρεπε να «πνιγεί» στις «δολοφονίες χαρακτήρων» όσων μιντιαρχών και δημοσιογράφων δεν προσκυνούσαν το μεγαλείο τους, στις προσωπικές επιθέσεις και στις επιχειρήσεις εξόντωσης, για τις οποίες δεν δίσταζαν (όπως φάνηκε στην συνέχεια) να ενεργοποιούν και ορισμένους πρόθυμους λειτουργούς της Δικαιοσύνης.

Το ίδιο ακριβώς κάνει και σήμερα ο Καρτερός μετά τις αποκαλύψεις των Παραπολιτικών για την βίλα που νοίκιασε ο Αλέξης Τσίπρας στο Σούνιο.

Στοχοποιώντας και πάλι τους τους ίδιους ανθρώπους και αφήνοντας σαφή υπονοούμενα περί λογαρασμών που θα γίνουν με τη δεύτερη φορά Αριστερά (η οποία θα είναι αλλιώς όπως λέει κι ο Πολάκης), επιχειρεί να συμμαζέψει τα ασυμμάζευτα. Η αλήθεια όμως είναι αμείλικτη. Όπως ήταν και η τιμωρία για τις πρακτικές τους πριν από ενάμιση χρόνο, από την οποία φαίνεται πως δεν έμαθαν.

Ο δύσμοιρος και ξεπεσμένος Γκέμπελς της Κουμουνδούρου έφθασε στο σημείο να λειτουργεί σαν μεσίτης του Τσίπρα και εκπρόσωπος της Αριστεράς του Real Estate.

Κι όσο για το βρώμικο ψωμί που επικαλείται, ας το αναζητήσει στους υπόγειους φούρνους της Κουμουνδούρου που ο ίδιος έστησε, στα χλιδάτα πρωινά του cool Αλέξη εν πλω, στις χρυσοποίκιλτες ψωμιέρες της βίλας του Πετσίτη, στα πολιτικά εγκλήματα του Καμμένου, στα βοσκοτόπια του Καλογρίτσα, στα επιδόματα της Αντωνοπούλου, και στα συρτάρια των Κοντονή και Παπαγγελόπουλου.