Η Ρούλα Πισπιρίγκου δεν γινόταν να κρύψει τη δυσκαμψία στο πόδι της κατά τη διάρκεια της άφιξής της το πρωί της Τετάρτης στο δικαστήριο, προκειμένου να συνεχιστεί, με εκείνη κατηγορούμενη, η διαδικασία για τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας. Η μητέρα προέβη την Τρίτη σε επέμβαση, κατά την οποία έκανε ράμματα και είχε δυσκολία μέχρι και να καθίσει. 

Το «παρών» έδωσε ο συνήγορός της, Αλέξης Κούγιας, ο οποίος σχεδόν την προϋπάντησε. Το ρεπορτάζ του MEGA έχει τους διαλόγους. 

Κούγιας: Περαστικά.

Πισπιρίγκου: Ευχαριστώ.

Πρόεδρος: Δεν σας περιμέναμε, κ. Κούγια. Χαιρόμαστε που είμαστε εδώ.

Κούγιας: Χθες το μεσημέρι επικοινώνησα και διακόψαμε την άλλη δίκη. Μας έφερε αυτήν τη βεβαίωση η κατηγορουμένη, η οποία έκανε επέμβαση, έχει ράμματα και έκανε βιοψία.

Μαυροντυμένη και αμακιγιάριστη όπως πάντα, με τις ξανθές ανταύγειες να έχουν πλέον εξαφανιστεί τελείως από τα μαλλιά της, φορώντας λευκά αθλητικά παπούτσια και ύστερα από πολύ καιρό ξανά φούστα και μαύρο καλσόν, η κατηγορουμένη αποφάσισε για πρώτη φορά σήμερα να αφήσει το χειρουργημένο πόδι της σε κοινή θέα.

Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που η 34χρονη απουσίαζε από τη χθεσινή ακροαματική διαδικασία, καθώς, όπως είπε ο δικηγόρος της, υποβλήθηκε σε μια μικρή χειρουργική επέμβαση. Σήμερα όμως έδωσε το «παρών» στην πολυαναμενόμενη κατάθεση του Ανδρέα Ηλιάδη.

«Έγινε μια επέμβαση. Έγινε και βιοψία», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Όπως τόνισε ο συνήγορός της, η επιδείνωση της υγείας της από τις αρχές του έτους ήταν ραγδαία, με τη μεταγωγή της σε νοσοκομείο των Αθηνών την Τρίτη να γίνεται υπό άκρα μυστικότητα.

«Αν ήρθε, αυτό δείχνει και πόσο θέλει να βοηθήσει τη διαδικασία».

Πάντως, η κατηγορούμενη φαινόταν να κάθεται σε αναμμένα κάρβουνα. Από τη στιγμή που ανέβηκε στο βήμα ο βασικός σημερινός μάρτυρας, ζήτησε μία φορά να βγει εκτός αιθούσης για να πάει στην τουαλέτα και τη δεύτερη φορά ζήτησε και πράγματι αποχώρησε τελείως από τη διαδικασία.

Η αγωνία της για την εξέλιξη της δίκης


Παρά το πρόβλημα υγείας που περιγράφει ο Αλέξης Κούγιας ότι την ταλαιπωρεί, κάθε βράδυ η Ρούλα Πισπιρίγκου τηλεφωνεί στον συνήγορό της, ρωτώντας τον επίμονα για την εξέλιξη της δίκης και κατά πόσο αυτά που καταθέτουν οι γιατροί επιβαρύνουν τη θέση της: «Με παίρνει κάθε βράδυ τηλέφωνο η Ρούλα. Υπάρχει μεγάλη αγωνία από μέρους της πώς πάει η δίκη και για το τι συνέβη την προηγούμενη ημέρα».

«Ποταμός» ο Ανδρέας Ηλιάδης


Άκρως διαβασμένος και προετοιμασμένος ανέβηκε στο βήμα του μάρτυρα ο κορυφαίος εντατικολόγος του Ρίου, Ανδρέας Ηλιάδης.

Μιλώντας ασταμάτητα επί 40 λεπτά, έκανε μόλις μία διακοπή ζητώντας λίγο νερό.

Ανδρέας Ηλιάδης: Θα μπορούσα να έχω λίγο νερό, παρακαλώ;

Πρόεδρος: Ναι, φυσικά. Να φέρει κάποιος ένα μπουκαλάκι στον γιατρό.

Ανδρέας Ηλιάδης: Σας ευχαριστώ πολύ… Μου επιτρέπετε.

Πρόεδρος: Φυσικά. Κι αν θέλετε να καθίσετε κιόλας, θα μου πείτε να είστε καθιστός στη συνέχεια της εξέτασης.

Με ιδιαίτερη προσοχή άκουγε ο Αλέξης Κούγιας όσα κατέθετε ο μάρτυρας. Κάποια στιγμή, μάλιστα, δεν άντεξε και του απηύθυνε ερώτηση, με την πρόεδρο να του κάνει παρατήρηση.

Ανδρέας Ηλιάδης: Η μικρή Τζωρτζίνα μας, λοιπόν, ανέπτυξε εγκεφαλικό οίδημα, το οποίο δυστυχώς επιβάρυνε.

Αλ. Κούγιας: Συγγνώμη, επειδή κρατάω σημειώσεις. Πότε εντοπίζεται αυτό το εγκεφαλικό οίδημα;

Ανδρέας Ηλιάδης: Το εγκεφαλικό οίδημα είναι καταγεγραμμένο.

Πρόεδρος: Όχι τώρα ερωτήσεις.

Αλ. Κούγιας: Επειδή κρατάω σημειώσεις.

Πρόεδρος: Είπαμε, μετά. Δεν θα τελειώσουμε σήμερα με τον κύριο Ηλιάδη.

Από τη συνεδρίαση της Τετάρτης, πάντως, δεν έλειψε ούτε ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος με γοργό βήμα μπήκε στη δικαστική αίθουσα μαζί με τους δύο δικηγόρους του.

«Τι θέλετε να κάνουμε, να βάλουμε την μπάντα του δήμου να παίξει μουσική επειδή ήρθε ο πατέρας των παιδιών;», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ο Αλέξης Κούγιας, μάλιστα, έφτασε στο σημείο να υποδείξει πως ο Μάνος Δασκαλάκης πρέπει να παραιτηθεί από την υποστήριξη της κατηγορίας, καθώς οι δικηγόροι του απλώς δίνουν το «παρών» χωρίς να κάνουν επαρκείς ερωτήσεις.

«Δε θέλουμε να κουράσουμε το δικαστήριο με αχρείαστες ερωτήσεις. Αν ο κύριος Κούγιας θεωρεί ότι σαν άλλος κριτικός τέχνης η δικηγορία χρειάζεται να κάνει τέτοια σχόλια για τους αντίδικους δικηγόρους, ας συνεχίσει. Εγώ τον εκτιμώ και καταλαβαίνω ότι έχει δύσκολο έργο», δήλωσε ο δικηγόρος του Μάνου Δασκαλάκη.

Ύστερα από καιρό επανεμφανίστηκαν στη δίκη η μητέρα και η αδελφή της κατηγορουμένης, όμως λίγα λεπτά μετά την άφιξή τους η πρόεδρος τους ζήτησε να περάσουν έξω, καθώς είναι μάρτυρες.